Natuurlijke producten die jij in je keukenkastje moet hebben staan

Er zijn talloze producten die veel mensen in hun keuken hebben staan – of zouden hebben moeten staan – die talloze andere functies hebben. Van natuurlijk schoonmaakmiddel tot cosmeticaproducten, er gaat een wereld voor je open als je erachter komt wat natuurlijke producten allemaal voor je betekenen zonder dat je het doorhebt. Deze producten moet je in je keukenkastje hebben staan.

 

Kokosolie

Kokosolie is echt een magisch product. Het heeft ontelbare functies en is dan ook in ieder huishouden compleet onmisbaar. Je kan het gebruiken voor bakken en braden – stukken gezonder en goedkoper dan zonnebloemolie. Kokosolie werkt ook als natuurlijk antioxidant, daarom is het ideaal om er een scheutje van door je smoothie te schenken. Het werkt ook perfect als cosmeticaproduct tegen een droge huid of laat het een nacht in je haren trekken voor extra stevig, glad, glanzend haar, en met zijn natuurlijke antibacteriële krachten wordt je huid ook gereinigd. Tot slot is kokosolie ook nog eens een geweldige uitkomst om je rotan meubilair mee onder handen te nemen.

 

Aloë Vera

Iedereen zou een aloë vera plant in zijn huis hebben moeten staan. Of twee. Helaas groeien ze niet zo snel, maar je kan vaak voor geen geld een blad kopen op de markt. Het spul is supergezond voor je lichaam, zowel voor inwendig als uitwendig gebruik. Mix het door je water of je smoothies, gebruik het als haarmasker of als huidverzorging, vooral op een verbrande huid.

Citroen

Citroenen zijn een enorme bron van vitaminen en mineralen, dus het is altijd verstandig om wat citroen in je flesje water te knijpen. Je zal je gelijk stukken gezonder voelen. Maar je kan nog ontelbare andere dingen voor elkaar krijgen met citroen. Het werkt fantastisch om koper en brons mee te poetsen, om je snijplank mee te desinfecteren en het werkt als ontvetter dus is enorm praktisch om de keuken mee te poetsen.

Knoflook

Dat je er een beetje van uit je mond stinkt, moet je maar voor lief nemen. Naast dat knoflook een heerlijke smaakmaker is voor je gerecht, is het een natuurlijke antioxidant en wordt het al eeuwenlang als natuurlijk medicijn gebruikt. Het werkt cholesterol verlagend, als antibiotica en kan zelfs dementie verlichten.

 

Ui

Kent iedereen oma’s trucjes met de ui? Gooi een halve ui in je emmer met water om de ramen mee te zemen en je hebt geen last van strepen. Ben je ziek, dan leg je een halve doorgesneden ui onder je bed, en de volgende dag voel je je gegarandeerd beter. Na een wespenbeet smeer je een beetje uienvocht op de beet en het vervelende gevoel is snel voorbij. Daarnaast zijn uien gewoon ongelooflijk gezond om te eten met ontelbare gezondheidselementen.

Honing

Honing, de heerlijke natuurlijke suikervervanger, is goed voor ontelbare dingen die je niet zou verwachten. We gooien het allemaal wel eens door de thee of bakken cake met honing in plaats van suiker, maar wist je ook dat honing een sterke antibacteriële functie heeft? Daarom brengt honing veel verlichting bij wondjes, en wordt zelfs onderzocht in hoeverre honing als antibiotica werkt. Het is ook een perfecte lippenbalsem en je kan het op je huid smeren ter bestrijding van acne.

Kruidnagel

Kruidnagels verspreiden een heerlijke geur, zijn een goede toevoeging aan stoofpot of glühwein, en hebben talloze gezonde functies. Grootmoeders tip bij tandpijn was altijd om een kruidnagel bij die tand te stoppen. Het werkt als pijnstiller en heeft sterke antibacteriële krachten. De olie van de nagels werkt geweldig voor het behandelen van wondjes, spierpijn en reumatische klachten. Het wordt ook gebruikt als afrodisiac.

 

Gember

Deze wortel is de geurigste, smaakvolste en gezondste wortel die er is. Het recept voor een flinke verkoudheid is saliethee met honing en in stukjes gehakte verse gemberwortel. Het zal je verbazen hoe snel je je beter voelt. Daarnaast helpt gember ook enorm goed tegen misselijkheid en wagenziekte, heeft het een pijnstillende functie en verbeterd het de spijsvertering.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *