De 10 beste koffietentjes van Utrecht

Utrecht, die heerlijke stad met haar kanalen en oude architectuur, het is altijd heerlijk om er uren in verdwaald te raken. Tussen die uren door is er natuurlijk niets fijner om even een stop te maken voor een kop koffie. Of als je op zoek bent naar de ideale plek om vanuit te werken. Er zijn genoeg verborgen cafeetjes in Utrecht waar je heerlijk tot rust kunt komen, op kunt warmen, kunt werken of gewoon van een goede kop koffie kan genieten.

 

The Village Coffee and Music

Roestig, authentiek en hip, dat zijn waarschijnlijk de woorden die The Village perfect omschrijven. Gelegen aan de Voorstraat ligt dit koffietentje fijn centraal gelegen in het centrum. De goede muziek en het decor zorgen ervoor dat je hier wel uren kan blijven plakken. En waarom zou je ook niet?

 

 

Carla’s Conditorie

Als je ervan houdt om je koffie vergezeld met een heerlijk stukje cake te laten gaan, is Carla’s Conditorie de plaats om naartoe te gaan. Sommigen kunnen het interieur misschien wat kitsch vinden, anderen zullen ervan houden en hun eigen huis het liefst in dezelfde stijl ombouwen. De koffie en thee is van uitermate goede kwaliteit.

 

Broei

Broei aan de Oosterkade is een oase in Utrecht. Hier kan je heerlijk tot rust komen. Het cafe is een beetje in een huiskamerstijl ingericht, wat een heerlijke feel geeft. Het personeel is gastvrij, waardoor je je niet ongemakkelijk voelt in deze huiskamer. Het is de perfect plek om mensen te ontmoeten of gewoon te genieten van je koffie terwijl je werkt of een boek leest in je eentje.

Gys

Gys biedt een bewuste manier van koffiedrinken en heerlijk eten. Alles wat in zijn restaurant wordt aangeboden is biologisch geproduceerd. Daarnaast probeert hij ook zoveel mogelijk gebruik te maken van streekproducten om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De inrichting is prachtig en origineel en de koffie heerlijk – de perfect plek om een tijdje te vertoeven dus!

 

Blackbird

Blackbird is synoniem voor goede koffie, heerlijke taartjes, retro en vintage. Het café is helemaal in 70’s stijl aangekleed, en mooier nog is dat je deze vintage spullen ook aan kunt schaffen. Dit is namelijk niet slechts een koffietent, maar ook een vintage winkel. Je voelt je hier gelijk thuis, plof neer op die bank en laat je een heerlijke kop koffie brengen.

 

Koffie Leute

Lekker koffie leute in Koffie Leute! Een heerlijk huiskamercafé waar de kinderen op het tapijt op de grond aan het spelen zijn. Je zou hier uren aan je voorbij kunnen laten gaan zonder dat je het doorhebt. De koffiebonen worden wekelijks vers geroosterd door de Stadsbranderij Noord, wat de koffie een heerlijke ambachtelijke smaak geeft.

 

’t Koffieboontje

Aan de Oudegracht, heerlijk midden in het centrum, is dit de ultieme plek om even te stoppen als je Utrecht een dagje onveilig aan het maken bent, maar inmiddels heeft het Koffieboontje zelfs een tweede koffietent geopend aan de Gruttersdijk! Ze hebben een sterke focus op biologische producten en duurzaamheid, des te meer reden om hier te blijven hangen.

 

 

Cornelis Coffee Food and a Room

Bij Cornelis heb je altijd het gevoel alsof je een eeuw terug in de tijd stapt. De inrichting is heerlijk ouderwets, met hun oude houten en glazen taartdiplay en juten zakken. Cornelis is dan ook echt een verhalenverteller. Alles in zijn winkel heeft een verhaal en hij vertelt er graag over. Vergezeld van een kop goede, duurzame koffie en een gebakje of een gezond ontbijt.

 

De Stadstuin

De Stadstuin is gemaakt voor iedereen die zelfstandig werkt of vanuit “huis” werkt. Er worden meerdere workshops gegeven, er heerst een werksfeer, maar er is ook een heerlijke plek voor lunch, koffie en thee. Als je een thuiswerker bent is dit de ideale plek om te overwegen een dagje mee te pakken.

 

 

30ML

Misschien wel de beste koffie van de stad! Zeker een plaatsje in de top 10 waard. Bij 30ML hebben ze verstand van koffie en weten ze dat een goede kop koffie niet zomaar gezet is. Daar komt zorg en liefde bij kijken, en die zorg en liefde pompen zij voor jou erin. Met een prachtig decor is dit de heerlijkste plaats voor een kop koffie.

 

1 thought on “De 10 beste koffietentjes van Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *