De meest bijzondere restaurants in Nederland

 

Uit eten gaan wordt steeds meer een ervaring dan slechts even wat eten. Bijzondere locaties voegen enorm veel toe aan zo’n avondje uit en zorgen voor een onvergetelijke avond. In Nederland zijn er voldoende van deze bijzondere plekken te vinden waar een bijzondere ervaring, zowel culinair als visueel, hoog op de ladder staan. Dit zijn mijn favoriete bijzondere restaurants in Nederland.

 

1. De Amsterdam Diner Train

 

Een drie uur durende treinreis is in de Amsterdam Dinner Train ineens een stuk aangenamer. De reis gaat van Amsterdam naar Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Breukelen. De trein is 78 tafels rijk. Tijdens de reis wordt een viergangendiner opgediend dat wordt bereid door een Michelin kok. De oude omgebouwde trein zorgt voor een magische avond, vooral als je een plaatsje in de panorama cabine weet te boeken.

 

 

 2.Restaurant De Kas

 

Deze oude kas is de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij. Daarom ligt Restaurant De Kas handig in hartje Amsterdam. Bij het ombouwen van de ruimte is grote zorg gedragen aan het design. Dit zorgt voor een werkelijk bijzondere ervaring. ’s Avonds is de ruimte romantisch verlicht wat een bijzonder effect geeft met de grote ramen. Een groot deel van het eten wordt in en naast de kas verbouwd. Daarom wordt er dagelijks 1 nieuw menu samengesteld met de beschikbare ingrediënten.

 

 

 3.Gare Du Nord

 

Een andere trein- en dinerervaring is te vinden in Rotterdam. Gare du Nord bevat een oude trein en een gezellige stadstuin. Je kan in de trein eten, of met lekker weer naast de trein. De producten die ze gebruiken zijn 100% biologisch, plantaardig en duurzaam. Bij Gare du Nord gebruiken ze zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is daarom altijd wat vernieuwends, en altijd goed.

 

 

 

 4. Canal Dinner Cruise Amsterdam

 

Wil je op een heel andere manier van de Amsterdamse grachten genieten? Ga dan eens op een Canal Dinner Cruise in Amsterdam. Zo ervaar je ons oer-Hollandse stukje UNESCO-werelderfgoed op een echt bijzondere manier. Een romantischer diner kan je niet vragen. Je kan kiezen voor een culinair viergangendiner dat voor je neus, op de boot wordt bereid. Of, als je het wat luchtiger wilt houden, een pizza cruise.

 

5. Vuurtoreneiland

 

Vuurtoreneiland is alleen per schip te bereiken. Het restaurant, naast Amsterdams enige vuurtoren, ligt op het eiland in het Markermeer. Om in dit restaurant te eten moet je het hele pakket in een keer aanschaffen, maar dat is het meer dan waard. Je wordt verwelkomd met een aperitiefje en drankje op de boot. Vervolgens krijg je een geweldig vijfgangendiner voorgeschoteld. ’s Zomers in een kas, ’s winters rondom een haardvuur.

 

6.REM Eiland

 

REM-eiland werd in de jaren ’60 opgericht als enige en eerste commerciële tv-platform van Nederland. Vanaf hier werd TV Noordzee uitgezonden. Dit bracht een hele nieuwe dimensie aan entertainment in Nederland. Door een nieuwe wet was de tv-zender genoodzaakt ermee te stoppen. Dit stukje geschiedenis wordt gelukkig bewaard gebleven. Inmiddels is het eiland omgebouwd tot een bijzonder restaurant waar uit eten gaan iets heel nieuws betekend.

7. Perron 4/5

 

In het midden van het historische treinstation van Amersfoort vind je Perron 4/5. Een prachtig ingericht restaurant. Hier serveren ze culinaire authentieke streekgerechten uit verschillende Italiaanse regio’s. Een bijzondere eet-ervaring in een prachtige omgeving, terwijl je de treinen en de mensen ziet komen en gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *