De beste wereldkeukens van Rotterdam

Een van de prachtige dingen aan Rotterdam is het multiculturele. Je kan een wereldreis maken alleen in Rotterdam. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen keuken meegebracht. Overal in Rotterdam vind je de beste restaurants met gerechten van over de hele wereld. Ga op culinaire wereldreis door de stad met deze lijst van beste wereldkeukens in Rotterdam.

1. De Smaak van Afrika

In het restaurant De Smaak van Afrika ga je op reis door het hele continent. Ervaar Afrika van Noord naar Zuid en Oost naar West. Uit iedere regio heeft de Smaak van Afrika wel een gerecht in de aanbieding. Dit is de perfecte plek om in aanraking te komen met dit continent of oude herinneringen aan een reis op te halen.

 

2. Japanse Keuken Yama

Japans eten is niet even snel een beetje sushi halen. Dat wordt meer dan duidelijk in de Japanse Keuken Yama, waar al het culinaire dat Japan te bieden heeft tot in de puntjes bereid wordt. Je smaakpapillen krijgen hier bijna een overdosis. Alles is ook nog prachtig gepresenteerd wat zorgt voor een top avondje uit.

3. Bazar

In de Bazar waan je jezelf direct in het Midden-Oosten. De kleurrijke tafels en lampen fleuren het decor van deze zaak op en geven het een geweldige sfeer. Het eten is van hoogstaande kwaliteit, hun traditionele couscous gerechten zijn werkelijk over de top. In de zomer zit je hier heerlijk buiten aan de drukke Witte de Withstraat.

4. Supermercado

Voor Latijns Amerikaans eten, van Mexicaanse tot Peruviaans, is Supermercado de beste plek in Rotterdam waar je heen kan gaan. Deze tent is super gezellig aangekleed en maakt fantastisch eten, geconcentreerd op het streetfood dat je in Latijns-Amerika vind. Taco’s of ceviche, wat je ook mist van deze heerlijke gerechten, Supermercado heeft het voor je.

5. Little V

Iedereen die wel eens in Vietnam is geweest kent de diversiteit van deze heerlijke keuken. De grote verscheidenheid van smaken en geuren die je op de straten van Vietnam tegen komt zullen je altijd bij blijven. Little V helpt je weer even terug te zijn in de straten van Hanoi. De beste Vietnamese gerechten worden hier in topkwaliteit bereid.

6. Olympia

 

Waar veel Griekse keukens in Nederland zichzelf hebben omgetoverd tot fastfood keten, weet Olympia nog de echte ziel van Grieks eten naar voren te brengen. Een goed bereidde Griekse maaltijd is zoveel smaakvoller en gezonder dan de fastfood variant. Als je het echte Griekse eten wilt proeven, moet je zeker naar Olympia gaan.

7. Dunya Lokanta

 

Dunya Lokanta is een restaurant dat zich concentreert op de Mesopotamische en Anatolische keuken. In het restaurant waan je je in Oosterse sferen en voel het alsof je Nederland even achter je hebt gelaten. Brood en dergelijke wordt gebakken in een traditionele houtovenpizza en de wijn is van goede kwaliteit.

8. Restaurant Chung

 

Het beste Chinese restaurant van Rotterdam is zonder twijfel Restaurant Chung. De eigenaar van het restaurant werkt al heel wat jaren in de horeca. Door de jaren heen leerde hij alle ins en outs, wat uiteindelijk resulteerde in Restaurant Chung. Het is een beetje een fushion keuken tussen Europees en Chinees, wat dit net een beetje bijzonderder maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *